Om de lancering van onze blog te vieren, heeft TI SENTO een lijst vol ideeën opgesteld om het thuiszitten voor jou wat leuker te maken. Haal het meeste uit jouw stay-at-home-dagen en probeer deze tips & tricks eens uit. 

Laten we snel beginnen met onze 10 tips:

#1: Blijf positief
Probeer ten eerste om positief naar het leven te kijken, creëer een ruimte voor positieve gedachten en emoties. Vergeet niet “Voor elk probleem is een oplossing te vinden”. Zoek daarna naar wat jou rust en comfort brengt – dit kan een activiteit zijn, muziek of een vorm van kunst. Het is bewezen dat positieve visualisatie angst verminderd en een directe invloed heeft op onze gezondheid en welzijn. Last but not least, emoties komen voort uit onze gedachten, ook hiervoor moeten we aardig zijn en we moeten leren om “stop!” te zeggen tegen twijfels en angsten die ervoor zorgen dat we niet volledig gelukkig kunnen zijn. Wij raden aan om een Instagram-account te volgen die jou een nodige daily dose of positivity geeft.

#2: Leer iets nieuws
Zie deze quarantaine periode als een kans om iets nieuws te leren – over jezelf of over de mensen om je heen, ontdek talenten waarvan je nooit had geweten deze te hebben of ontwikkel nieuwe vaardigheden. Een aantal voorbeelden:

1. Je kunt leren een instrument te bespelen
2. Leer mediteren: er zijn genoeg Youtube-video’s of Apps die je hierbij kunnen helpen
3. Start een DIY-project
4. Geef jezelf een mooie manicure, zodat jouw TI SENTO – Milano sieraden nog meer zullen stralen!

Onze website-pagina: “Shop the look”  biedt meer dan genoeg inspirerende tips, net als onze Pinterest  “Wear Her” bord!#3: Creëer een nieuwe routine
Vermijd tijdverspilling door onproductiviteit. Stel niet uit, plan een nieuwe dagelijkse routine voor jezelf. Zorg ervoor dat je dagelijkse leven vergelijkbaar is met je normale, actieve levensstijl: zet een wekker, werk thuis (als dit mogelijk is), doe de huishoudelijke taken, speel met je kinderen of met je huisdier, sport op een vast tijdstip. Het is vooral belangrijk om niet dagelijks je hoofd vol te maken met gedachten. Je mentale welzijn zal enorm profiteren van het creëren van nieuwe gewoontes en een gebalanceerde nieuwe routine. Er zijn veel Youtube-accounts die gewijd zijn aan sport, zoals: @blogilates of Youtube-accounts die gewijd zijn aan mindfulness, zoals: @The Mindful Movement


#4: Kook wat comfort food

Er is niks beters dan koken om jezelf op te vrolijken! Hierom delen wij een exclusief Tiramisu recept om de chef in jullie allemaal naar boven te halen.

#5: Houd een bullet journal bij
Dit is het simpele idee om je gedachten, emoties en doelen op te schrijven in een soort notitieboek dat een memo, schema en dagboek combineert: een bullet journal. Een bullet journal helpt bij het bevorderen van de creativiteit en de productiviteit. Hierdoor zet je al je prioriteiten op een rijtje en is het makkelijker om te weten waar jij je op moet focussen. Een bullet journal hoeft niet alleen te bestaan uit woorden of zinnen. Laat je creativiteit de vrije loop! Kijk bijvoorbeeld op Pinterest of kijk naar dit op Instagramaccount.

#6: Verwen jezelf en blijf stralen
Spendeer je tijd aan wat je een goed gevoel geeft. Er zijn duizenden dingen waar we nooit aan toe komen, simpelweg omdat we daar de tijd niet voor hebben. Gebruik de tijd die je nu hebt daarom verstandig. Trakteer jezelf en neem een kijkje op onze webshop! Denk aan een cadeau voor jezelf of voor een dierbare. Neem de tijd om de inspirerende verhalen van onze nieuwe lente/zomer collectie te lezen en ontdek alle Mix & Match tips om onze sieraden samen te combineren. Het moeilijkste deel zal het kiezen van de sieraden zijn, alles is zo mooi!#7: Isoleer jezelf niet
Breng je tijd door met dierbaren – je hebt nu de kans om ze te bellen, naar ze te luisteren en met ze te praten, of je nu samenwoont of niet. We zouden het super leuk vinden als jij jouw ervaringen met ons deelt via onze Facebook-pagina!


#8: Houd een grote voorjaarsschoonmaak en richt je ruimte opnieuw in
Grote hoeveelheden consumptie in combinatie met een kleinere woning, maakt de kunst van het opruimen van je woning een echte uitdaging. Naast het praktische doel dat natuurlijk gericht is op het wegwerpen van onnodige spullen, oftewel troep, heeft opruimen ook een therapeutisch voordeel voor ons welzijn. Marie Kondo, Japanse adviseur en bestsellerauteur, bespreekt deze levensfilosofie in haar bestsellers ‘Opgeruimd!’ en ‘Spark Joy’. Ook heeft Marie Kondo een eigen Netflix-serie ‘Tidying Up’, waarin zij laat zien hoe gezinnen hun woning kunnen schoonmaken en hoe zij de woning netjes kunnen houden.

Waarom gebruik je deze tijd niet om je huis van boven tot beneden schoon te maken? Of kijk eens naar je garderobe: hoeveel kledingstukken heb je al langer dan 2 jaar niet gedragen? Als laatst zou je verschillende ruimtes opnieuw kunnen inrichten door meubels te veranderen of een ander plekje te geven, hierdoor ontstaat er nieuw leven in je interieur.

#9: Relax
Van alles dat we tot nu toe opgenoemd hebben, is dit misschien wel onze favoriet. Het klinkt heel makkelijk, maar het kan heel moeilijk zijn als je veel aan je hoofd hebt: relaxen. Oefen ontspanning uit door een film te kijken, muziek te luisteren, te mediteren of gebruik deze tijd eens om een boek te lezen die al een tijdje op je nachtkastje ligt. De website www.audiobooks.com geeft je de mogelijkheid om 3 e-books of audiobooks te downloaden tijdens de gratis proefperiode. Mocht je nog steeds niet echt weten wat jou ontspanning brengt, kijk dan vooral op het internet! Daar zijn genoeg lijstjes te vinden met activiteiten die jou helpen te ontspannen.


#10: Vraag om hulp als je dit nodig hebt of deel je eigen tips:
TI SENTO betekent onder andere “Ik hoor je” in het Italiaans! Ook al is het alleen maar om even gedag te zeggen, aarzel niet om ons een berichtje te sturen! Wij zijn er om je te helpen, naar je te luisteren en je van de beste informatie te voorzien.

Stuur ons foto’s van de TI SENTO-sieraden die je nu nog draagt en laten stralen, zelfs vanuit je eigen woonkamer. Deel met onze hele gemeenschap je leuke stay-at-home-tips, kookrecepten en wat voor leuks er nog meer in je opkomt. Wij staan voor je klaar, dus vergeet niet: eenheid is kracht!Met heel veel liefde,

Team TI SENTO – Milano

#tisentomovement
#andratuttobene #everythingwillbefine


Volg ons:
Instagram @tisentomilano
Facebook @TISENTOMilano

Fun fact: Door nieuwe dingen te leren, houd je de geest jong!