Kook wat comfort food
Er is niks beters dan koken om jezelf op te vrolijken! Hierom delen wij een exclusief Tiramisu recept om de chef in jullie allemaal naar boven te halen.

Ingrediënten

300g Savoiardi (lange vingers)
4 verse eieren
100 g suiker
500 g mascarpone
Marsala (optioneel)
300 g Mokka koffie
Poeder van ongezoete cacao
100 g pure chocolade
Wat moet je doen?


1 / Het belangrijkste is om de basis vochtig te maken, zonder te overdrijven, anders wordt het erg sompig. Tegelijkertijd moet de basis voldoende doordrenkt zijn, zodat er geen droge delen achterblijven.
2 / De eerste stap is om de eieren op de juiste manier te bereiden: scheid de eidooiers en het eiwit voorzichtig van elkaar. Doe de eidooiers in een kom en voeg de suiker toe, klop totdat het mengsel licht en luchtig is. Voeg de mascarpone toe en roer voorzichtig totdat je een dikke mix krijgt. Klop nu de eiwitten stijf, dat wil zeggen: tot je een dik mengsel krijgt. Voeg dit voorzichtig toe aan het mascarponemengsel.

U kunt nu de marsala toevoegen, hierna kunt u de kom in de koelkast zetten.
3 / Leg een laag savoiardi (lange vingers) in een rechthoekige ovenschaal. Strooi met een lepel wat Mokka koffie over alle savoiardi. Doe ongeveer 2/5 van de mascarponemengsel over de savoiardi. Voeg nogmaals een laag savoiardi toe en giet de rest van het mascarponemengsel hier overheen. Zeef de cacao over de tiramisu en bestrooi de bovenste laag met geraspte chocolade
4 / Stop de tiramisu een paar uur in de koelkast en tast toe!
Buon appetito !

Vind meer recepten op onze Facebook pagina